Tekniikan Maailman kesärengastestissä 2014 oli testattu 14 kesärengasta. Lisäksi testissä oli mukana verrokkina yksi Pohjoismainen kitkarengas ja yksi Keski-Eurooppaan tarkoitettu kitkarengas.
Testin alussa kerrottiin Tekniikan Maailman tavasta ostaa rengastesteihin tulevat renkaat aina sattumanvaraisesti valituista rengasliikkeistä. Jos esimerkiksi uutuusmalli joudutaan ottamaan suoraan valmistajalta, varmistetaan tämän renkaan testin tulos jälkikäteen kaupasta ostetuilla renkailla. Näin halutaan varmistaa se, että testattava rengas on varmasti normaalia kauppatavaraa. Testin mukaan valmistajilla voisi olla muuten kiusaus toimittaa testiin mahdollisimman hyvä rengas. Tämä onnistuisi ainakin siten, että testattavaksi annettaisiin tuotannossa olevan sallitun vaihtelun rajoissa oleva, mutta kuitenkin paras tuote.
Yllä oleva tapa kuulostaa vähän ylivarovaisuudelta, mutta kertoo toisaalta myös sen miten vakavasti Tekniikan Maailma suhtautuu testeihinsä. Tämä on toki myös kuluttajien kannalta hieno asia.
Kiinalaisista renkaista todettiin, että yleisesti puheet kiinalaisten renkaiden huonoista ominaisuuksista kannattaa unohtaa. Toisaalta taas yksi testattu, entuudestaan tuntematon kiinalainen rengas todettiin ominaisuuksiltaan onnettomaksi.
Kitkarenkaiden kesäkäytöstä testissä todettiin, että jäälle optimoitujen kitkarenkaiden käyttö kesällä olisi syytä estää. Muutenkin tätäkin aihetta käsiteltiin testissä.
Kaikkiaan kesärenkaat arvioitiin seuraavien ominaisuuksien perusteella; pito ja ajettavuus märällä (jarrutuspito, ajettavuuspito, vesiliirto, ajo-ominaisuudet), pito ja ajettavuus kuivalla (jarrutus ja ajo-ominaisuudet) sekä taloudellisuus ja mukavuus (melu, mukavuus, vierintävastus).
Lisäksi testissä oli oma kappale, jossa muistutettiin rengaspaineiden merkityksestä muun muassa kulutuksen ja renkaan kestävyyden kannalta.
Testin lopussa jokainen rengas esiteltiin omassa kappaleessaan. Arvostelun lisäksi tässä yhteydessä kerrottiin muun muassa renkaan nopeusluokka, kantavuusluokka ja valmistusmaa sekä keskimääräinen hinta. Tässä yhteydessä oli kerrottu myös mitä hyvää ja mitä huonoa renkaassa on.
Testiautona toimi Ford Focus ja testattu rengaskoko oli 205/55R16 V.
Kommentti testistä: Testi oli tuttua Tekniikan Maailman rengastestilaatua. Itse jäin kaipaamaan tästäkin testistä ainoastaan renkaan kulutuskestävyyden mittaamista. Tämä ei taida olla kuitenkaan kovin helposti mitattavissa.
[ad#testirenkaat]
Testin tiedot
Continental ContiPremiumContact 5
Testi on julkaistu
Tekniikan Maailma 5/2014, sivut 12-21
Testin voi ostaa
Tekniikan Maailman lehtiarkistosta.
Testatut kesärenkaat
- Apollo Alnac 4G
- Barum Bravuris 3
- BF Goodrich g-Grip
- Continental ContiPremiumContact 5
- Dunlop SP Blueresponse
- Goodyear EfficientGrip Performance
- Hankook Ventus Prime 2
- Hercules Raptis VR1
- Landsail LS288
- Michelin Primacy 3
- Nokian Hakka Blue
- Pirelli Cinturato P7
- Toyo Proxes CF2
- Vredensten Sporttrac 5
- Continental TS850 kitkarengas (verrokkirengas)
- Michelin X-Ice kitkarengas (verrokkirengas)
Jätä kommentti