Kuluttaja-lehti oli testannut kahdeksan elektronista tai mekaanista ompelukonetta. Halvin ompelukoneista maksoi 79 euroa ja kallein 750 euroa. Näin testiin osallistui hinnan perusteella hyvin eritasoisia tuotteita.
Testin alussa kiinnitettiin huomiota siihen, että halpakin ompelukone voi kuitenkin olla hyvä vaihtoehto. Testissä kiinnitettiin myös paljon huomiota siihen miten sopiva ompelukone kannattaa valita ja mitä valinnassa tulee huomioida. Testissä haastateltu yrittäjä kehottikin ottamaan ompelukoneliikkeeseen mukaan semmoisen kankaan tilkkuja, joita yleensä ompelee ja kokeilemaan koneita.
Lisäksi ompelukoneen valinnassa kehotettiin huomioimaan myös lisäosien saatavuus. Tämä voi olla ongelma osassa merkeistä.
Myös ompelukoneiden huoltoa ja koneiden kestävyyttä pohdittiin artikkelissa. Kestävyyttä oli myös testattu laboratoriossa 50 tunnin ompelutestillä. Tämän testin kaikki koneet olivat läpäisseet kirkkaasti, mutta toki testiaika ei ollut hirveän pitkä.
Testi sisälsi myös oman kappaleen, johon oli listattu ompelukoneen kunnossa pysymiseen liittyviä ohjeita.
Testin lopussa oli taulukko, johon oli koottu ompelukoneen kuvan lisäksi koneiden ominaisuuksia ja mittoja sekä testitulokset.
Testatut ompelukoneet arvioitiin seuraavien ominaisuuksien perusteella: ompelutulokset, käyttömukavuus, koneen rakenne, ominaisuudet ja tarvikkeet, kestävyys, melu ja ohjekirja.
Kommentti testistä: Ompeleminen ei ole kovin tuttua hommaa, mutta mielestäni testi vaikutti huolellisesti tehdyltä ja sen lukemalla voi vertailla hyvin testattujen ompelukoneiden ominaisuuksia ja eri ompelukoneiden sopivuutta omaan käyttöön.
[ad#testikodinkoneet]
Testin tiedot
Testivoittaja
Brother Innovis NV 55
Testi on julkaistu
Kuluttaja 4/2014, sivut 17-23.
Testin voi ostaa
Kuluttaja-lehden testiarkistosta.
Testatut ompelukoneet
- Brother Innovis NV 15
- Brother Innovis NV 55
- Husqvarna Emerald 118
- Husqvarna Opal 650
- Ikea SY
- Pfaff Select 3.2
- Singer 2273
- Singer 8770
Jätä kommentti